Cu scopul îmbunătățirii condițiilor de muncă ale membrilor, conducerea Sindicatului Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași propune o serie de modificări atât la nivelul organizării, cât și a cotizației membrilor. Această schimbare se datorează dorinței de a crea mai multă echitate și de a sprijini activitatea Sindicatului, astfel:

  • În viitorul apropiat Sindicatul A.S.P.C. Iași intenționează să creeze un C.A.R., destinat exclusiv membrilor săi;
  • Comunicarea va fi mai facilă prin intermediul unei persoane care se va ocupa de comunicarea și relația dintre membrii de sindicat, reprezentanților din centre și liderii organizației. În acest sens, conducerea Sindicatului propune angajarea unei persoane care să fie în permanentă legătură cu membrii noștri și să transmită informațiile către conducere.

Reamintim membrilor de sindicat că organizația noastră este afiliată Federației COLUMNA (organizație care ne-a oferit sprijin în demersurile noastre de îmbunătățire a legislației aplicabile domeniului asistenței sociale), unde contribuie cu o cotizație lunară de 3,5 lei/membru. De asemenea, sindicatul nostru este membru cotizant al Uniunii Județene- C.N.S.L.R. Frăția, filiala Iași. Prin aceste afilieri, Sindicatul A.S.P.C. Iași dorește să devină reprezentativ, în acest fel vocea salariaților din asistență socială va fi auzită și vom avea un cuvânt de spus în vederea obținerii unor condiții mai bune de muncă pentru membrii Sindicatului nostru.

Pentru a realiza toate aceste obiective, conducerea Sindicatului A.S.P.C. Iași supune la vot modificarea Statutului:

– la capitolul cotizația fiecărui membru, astfel: se va reține pe statul de plată suma de 15 lei din salariul lunar fiecărui membru cotizant al Sindicatului Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași.

– se va introduce un capitol nou: Înființarea unui C.A.R. : destinat exclusiv membrilor organizației, structură care să vină în ajutorul celor care au nevoie de sprijin financiar.

În acest sens, în perioada imediat următoare vom convoca Adunarea Generală a Sindicatului Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași, care se va exprima prin vot față de propunerile de modificare a Statutului, conform celor mai sus menționate. Regulamentul de organizare a Adunării Generale va fi comunicat pe site-ul oficial al Sindicatului, pe pagina de Facebook și prin afișare la sediul centrelor.

Dacă aveți nelămuriri sau neclarități, puteți contacta conducerea Sindicatului Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași la nr. de telefon: 0732.510.575.

Sari la conținut