Vă aducem la cunoștință recomandările conducerii DGASPC Iași privind activitatea serviciilor rezidențiale în perioada următoare, recomandări pe care le puteți consulta mai jos.

Având în vedere că prevederile articolelor 9-14 din Ordonanța Militară nr. 8 din 09.04.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, precum și ale Decretului nr. 240 din 14 aprilie 2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României încetează în data de 14.05.2020 la ora 24.00, venim cu următoarele recomandări privind organizarea programului de lucru al personalului din centrele rezidențiale:

1. La centrele unde nu au fost înregistrate cazuri pozitive la angajați sau beneficiari, personalul intrat în izolare preventivă la locul de muncă, începând cu data de 09.05.2020 va beneficia de 6 zile de recuperare; personalul care a stat în recuperare la domiciliu în această perioadă va intra în tură mâine dimineață și programul de lucru va similar cu al turei care iese (ca exemplu, 12 ore lucrate, urmate de o perioadă de 12 ore de odihnă), fără a mai fi în izolare la locul de muncă (la sfârșitul programului zilnic se deplasează la domiciliu).

2. După această perioadă de 6 zile, începând cu data de 21 mai, programul va reveni la normal pentru toate categoriile de personal, adică programul de dinaintea decretării stării de urgență.

3. La CSS Mihail Sadoveanu din Pașcani, personalul aflat la serviciu își va continua activitatea până în data de 18 mai (inclusiv), când expiră izolarea instituționalizată la domiciliu a personalului de schimb, dar de mâine nu mai este obligatorie izolarea la locul de muncă, aceștia vor merge la domiciliu la sfârșitul programului. Această perioadă va fi urmată de 10 zile de recuperare, respectiv 10 zile de program similar pentru cei care vor intra în serviciu.

4. La CR Sf. Stelian din Pașcani, personalul aflat la serviciu își va continua activitatea până în data de 19 mai (inclusiv) când expiră izolarea instituționalizată la domiciliu a personalului de schimb, dar de mâine nu mai este obligatorie izolarea la locul de muncă, aceștia vor merge la domiciliu la sfârșitul programului. Această perioadă va fi urmată de 11 zile de recuperare, respectiv 11 zile de program similar pentru cei care vor intra în serviciu.

5. La CSS Sf. Andrei din Iași și CSS Budăi, perioada de activitate a personalului aflat acum în izolare la locul de muncă va fi până pe data de 22 mai (inclusiv), cu mențiunea că de mâine personalul se va deplasa la domiciliu, la sfârșitul programului.

Cu speranța că până la expirarea situației de urgență nu apare un act normativ care să prelungească aceasta stare cu incă trei zile (Președintele României are declarație de presă la ora 18.00), caz în care recomandările de mai sus nu mai sunt aplicabile până luni, sper că recomandările vor fi utile în asigurarea continuității activității și asigurării echitabile și nediscriminatorii a numărului de ore efectuate de personalul din ambele ture în lunile aprilie și mai.
Sari la conținut