În cursul zilei de joi, 19.11.2020, am primit răspunsul la adresa înaintată către Instituția Avocatul Poporului, în care am solicitat un răspuns oficial cu privire la legalitatea testării săptămânale a personalului care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile. Vă vom ține la curent cu rezultatul demersurilor efectuate de instituția Avocatului Poporului!

Referitor la petiția înregistrată la Instituția AvocatuI Poporului cu nr. 19617 din 29 octombrie 2020, prin care ați susținut, printre altele, că multiplele recoltări pot crește riscul afecțiunilor căilor respiratorii superioare și inferioare precum și a celor din sfera ORL și
că centrele de asistență socială se confruntă cu un deficit major de personal, precizăm că ne-am adresat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași și Direcției de Sănătate Publică Iași.

Vă vom comunica rezultatul demersurilor noastre, de îndată ce vom primi răspunsurile solicitate.