INFORMARE:

Astăzi, 7 iunie 2023, în cadrul Comisiei de Dialog social care va avea loc la Ministerul Muncii, este pe ordinea de zi a ședinței un proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri privind salarizarea personalului din sectorul bugetar.

Pentru ASISTENȚA SOCIALĂ, proiectul de Ordonanță de urgență stabilește că, ” începând cu luna iunie 2023, SALARIILE DE BAZĂ ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute în ANEXA II se stabilesc la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022.

În concret, urmează să beneficieze de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022, toate categoriile de personal din Anexa II la Legea nr. 153/2017, care mai aveau de primit diferențe față de grilă:

  1. Salariații din serviciile/centrele de asistență socială: – asistenții sociali, psiholog, logoped, profesor CFM, kinetoterapeut, psihopedagog, terapeut ocupațional, fiziokinetoterapeut, educator, instructor de educație, instructor de ergoterapie, art terapeut, animator, pedagog de recuperare, masor, părinte social, îngrijitor la domiciliu, infirmieră, supraveghetor de noapte, îngrijitoare, spălătoreasă, bucătar.
  2. Asistenții maternali profesioniști;
  3. Asistenții personali și asistenții personali profesioniști.

Reamintim că personalul administrativ, a beneficiat recent, prin Ordonanța de urgență 43/2023 de măsura similara a stabilirii salariilor prevăzute de lege în Anexa VIII pentru anul 2022.

Facem precizarea că prevederile OUG 43/2023 nu se aplică personalului salarizat conform art.11 din Legea 153/2017 pe grila stabilită prin hotărâre a Consiliului Local/Județean.

Vom reveni ulterior cu noi informări, funcție de mersul discuțiilor cu factorii decizionali.

Departamentul de comunicare al Federației Columna.