Astăzi, 9 august 2023, a avut loc la sediul Ministerului Muncii întâlnirea privind salarizarea personalului din Sănătate și Asistență Socială.

Având în vedere că la această întrunire au participat peste 45 de persoane, o parte din acestea nereprezentând asistența socială, Federația Columna a propus o întâlnire separată numai cu reprezentanții federațiilor reprezentative din acestor sector, pentru a discuta grila de salarizare a Asistenței Sociale, având în vedere principiile transmise de către Federație. Această propunere a fost acceptată de minister.

Ulterior acestei întâlniri, am avut o întrevedere separată cu Doamna Ministru Simona Bucura-Oprescu, Domnul Secretar General al Ministerului Muncii, Cristian Vasile Bitea și cu Domnul Radu Canțăr, consilier al Ministrului pentru Asistența Socială.

Cu această ocazie s-au discutat mai multe probleme urgente legate de buna funcționare a sistemului în situația aplicării proiectului de ordonanță de urgență, care este în pregătire la Guvern.

În urma discuțiilor care au durat peste peste o oră, Doamna Ministru a afirmat că va susține personal ca Asistența Socială să fie inclusă la excepția reducerii posturilor vacante doar cu 30%.

Sari la conținut