Așa cum v-am promis, vă ținem la curent cu informații referitoare la plata drepturilor salariale aferente lunii noiembrie 2022. Vă aducem la cunoștință că în dimineața acestei zile, Președintele Sindicatului Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași, împreună cu Directorul General al DGASPC Iași, au participat la o întâlnire cu dl. Costel Alexe-Președintele Consiliului Județean Iași, întâlnire care a avut ca subiect de discuție plata salariilor angajaților DGASPC Iași.

Vă informăm că toate părțile implicate (ordonator principal de credite, angajator, sindicat) au făcut demersuri susținute pentru alocarea fondurilor necesare.

Dl. Costel Alexe-Președintele CJ Iași ne-a asigurat că în perioada imediat următoare, drepturile salariale aferente lunii noiembrie precum și sumele reprezentând tranșa corespunzătoare anului 2022, calculată conform hotărârilor judecătorești care au ca obiect plata unor drepturi de natură salarială, vor fi achitate integral.

Avem informații că, miercuri, 14.12.2022, va avea loc o ședință a Guvernului României, în cadrul căreia se va hotărî alocarea acestor sume din fondul de rezervă a guvernului iar toți actorii implicați vor acționa cu celeritate, în scopul de a reduce considerabil perioada de întârziere a termenului de plată.

Trebuie să știți că s-a ajuns la această situație dificilă, ca urmare a faptului că actualizarea standardelor de cost s-a făcut cu întârziere, iar pe fondul creșterilor de preț și a majorărilor salariale care au intervenit în cursul anului 2022, bugetul alocat direcției din cote defalcate de TVA este subdimensionat. Precizăm că direcția a beneficiat de implicarea și sprijinul domnului Președinte – Costel Alexe, precum și al Consiliului Județean Iași, care și-au îndeplinit obligațiile prevăzute de lege, susținând din toate punctele de vedere instituția ai cărei angajați suntem.

Sari la conținut