FEDERAȚIA COLUMNA, organizație sindicală reprezentativă la nivelul Administrației Publice și Asistenței Sociale, a solicitat Premierului Nicolae Ciuca și Ministerului Muncii și Soliodarității Sociale începerea de urgență a consultărilor cu privire la noua Lege a Salarizării.

Este de notorietate faptul că actuala Lege nr. 153/2017 a fost adoptată fără negocieri cu sindicatele, iar acest lucru se reflectă în gravele inechități salariale pe care le-a generat.

Planul Național de Redresare și Reziliență prevede ca jalon, adoptarea noii Legi până în iunie 2023, cu implicarea obligatorie în redactarea/elaborarea acesteia și a sindicatelor.

Solicitarea adresată Premierului are în vedere impulsionarea ministerelor care gestionează fiecare familie ocupațională bugetară să constituie cât mai urgent grupuri de lucru cu Federațiile reprezentative astfel încât să putem elabora împreună o LEGE CORECTĂ, ECHITABILĂ ȘI UNITARĂ.

Vom reveni ulterior cu noi informări, în funcție de evoluția discuțiilor.

FEDERAȚIA COLUMNA, organizație sindicală reprezentativă la nivelul Administrației Publice și Asistenței Sociale, pe calea prezentei, vă solicită de urgență începerea consultărilor cu privire la noua Lege a Salarizării.

Este de notorietate faptul că actuala Lege nr. 153/2017 a fost adoptată fără negocieri cu sindicatele, iar acest Iucru se reflectă în gravele inechități salariale pe care le-a generat.

Planul Național de Redresare și Reziliență prevede ca jalon, adoptarea noii Legi până în iunie 2023, cu implicarea obligatorie în redactarea/elaborarea acesteia și a partenerilor sociali.

În calitate de conducător al Guvernului României solicitați ministerelor care gestionează fiecare familie ocupațională să constituie cât mai urgent grupuri de lucru cu Federațiile reprezentative astfel încât să putem elabora împreună o LEGE CORECTĂ, ECHITABILĂ ȘI UNITARĂ.

Federația Columna consideră că această problemă poate fi rezolvată împreună, așezându-ne la masa negocierilor și nu prin acțiuni de stradă.

Cu toate acestea, în situația în care Guvernul nu va răspunde pozitiv solicitării noastre vom declanșa acțiuni de protest la nivel național în Asistență Socială și Administrația Publică.