Astăzi, 6 septembrie 2023, o delegație a Federației COLUMNA-SCOR a fost prezentă la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, răspunzând invitației acestui minister pe tema modificărilor care urmează a fi aduse Legii asistenței sociale.

Cu regret, am constatat că, Ministerul nu a fost pregătit să ne transmită un proiect de modificare a legii cadru a asistenței sociale, urmând ca acesta să fie transmis în perioada următoare.

Am readus în discuție necesitatea eliminării măsurii desființării posturilor vacante în asistență socială, respectiv a desființării centrelor cu personalitate juridică cu mai puțin de 50 de salariați, măsuri care vor atrage subsecvent retragerea licențelor de funcționare și scăderea calității serviciilor sociale.

Reprezentanții Ministerului au reafirmat că susțin eliminarea acestor măsuri din ordonanță, inclusiv în fața Ministerului Finanțelor Publice.

Vom reveni ulterior cu noi informări, în funcție de evoluția discuțiilor pe marginea modificărilor la Legea asistenței sociale.

Departamentul de comunicare al Federației COLUMNA-SCOR

Sari la conținut